Reglementări vamale – AMBASADA ROMÂNIEI în Statul Israel

Reglementări vamale

În conformitate cu Legea privind interzicerea spălării banilor din anul 2000 şi regulamentul de aplicare al acesteia, la intrarea şi ieşirea din Israel este obligatorie declararea sumelor de bani în valoare de peste 83.000 şhekeli (aproximativ 17.700 dolari) sau echivalentul în alte valute.

Obiecte permise fără plata taxelor vamale: îmbrăcăminte, încălţăminte şi obiecte de toaletă personală în cantităţi normale pentru bagaje de mână; 1 litru alcool şi 2 litri de vin/persoană (numai în cazul persoanelor cu vârsta de peste 17 ani); 250 grame produse din tutun/persoană (numai în cazul persoanelor cu vârsta de peste 17 ani); alte obiecte personale cu condiţia să nu aibă valoarea mai mare de 200 dolari, inclusiv alimente în greutate de maxim 3 kg, cu condiţia ca fiecare aliment să nu aibă greutatea mai mare de 1 kg; alte articole permise: aparat de fotografiat; aparat de filmare; radio; televizor; aparat de înregistrat; binoclu; bijuterii personale; instrumente muzicale; căruţ pentru copii sau pentru persoane cu handicap; cort şi echipament de camping; echipamente de sport; bicicletă fără motor (numai una); alte echipamente de călătorie.

Obiecte care necesită aprobare la intrarea în teritoriul vamal israelian: animale, inclusiv păsări; plante, flori, seminţe; produse farmaceutice; echipamente telefonie, comunicaţii, inclusiv telefoane mobile şi modem pentru computer; armament; materii prime (cantităţi comerciale).

Bunuri interzise la intrarea în teritoriul vamal israelian: maşini pentru jocuri de noroc; droguri; materiale pornografice; telefoane fără fir cu frecvenţa mai mare de 900 Mhz; carne proaspătă.

În Israel autorităţile vamale au dreptul să ceară anumite garanţii pentru orice articol adus sau trimis separat, mai ales pentru echipamente profesionale foarte scumpe sau costisitoare. Garanţiile se restituie persoanei la ieşirea din ţară, odată cu scoaterea articolelor respective. Persoanele care călătoresc în Israel pot aduce o sumă nelimitată de bani, fie lichizi, fie cecuri de călătorie, scrisori de credit sau obligaţiuni emise de statul Israel. Persoanele trebuie să declare la sosire suma de bani ce depăşeşte 83.000 NIS sau echivalent, iar schimburile de bani nu sunt înregistrate.

Start typing and press Enter to search